Kurser i Vægklatring

Vægklatring er den form for klatring som der bliver dyrket mest af herhjemme. Klatring på klatrevæg bunder i at klippeklatrene, op gennem 1990erne, klatrede stadig hårdere og hårdere ruter og derfor skulle finde en måde at vedligeholde deres træning på om vinteren. Herfra er det gået stærkt og Dansk Klatreforbund har i dag ca. 6500 medlemmer fordelt på godt 50 klubber. Hertil har alle sportshaller af betydning en mindre klatrevæg i det ene hjørne, samt de fleste institutioner adgang til en i lokalområdet.

Grundlæggende findes der tre forskellige måder at dyrke vægklatring på:

Bouldering er klatring i lav højde over madrasser. Hvis du falder, lander du på madrasserne, så her bruges der ikke reb.
Toprebsklatring betyder, at du bliver sikret i et reb, som går fra din sele op igennem et topanker på klatrevæggen og ned til sikringsmandens sele. Når du falder under toprebsklatring, bliver du hængende i rebet, men du får ikke et langt fald.
Føring betyder, at du klatrer op ad klatrevæggen og selv klipper rebet ind undervejs i sikringer. Rebet løber stadig fra din sele ned til sikringsmanden, men du er nødt til at bevæge dig et stykke op over din sidste sikring, før du kan klippe den næste. Det betyder, at du risikerer længere fald og det føles derfor mere udfordrende.

Få et kursus som sætter dig i stand til at varetage din egen klatring, i klubben, foreningen eller på institutionen. Klatretid.dk afholder løbende begynderkurser – sikringskursus – på klatrevæg samt en række special-kurser. Se mere herunder:

Vægklatring.sikringsbevis.klatretid.dk

Sikringskursus

klatretid.logo.klatring

Anker og abseil

klatretid.logo.klatring

Klatring på reb

klatretid.logo.klatring

Inde til ude